Veszprém

2015.07.01. 15:34

Egy darabot a szívemből - Máté Péter és S. Nagy István dalszövegei garantálják az ősbemutató sikerét (x)

Veszprém - Szétszakadt barátság, szétszakadt szerelem, egy szárnyavesztett nemzedék érzései, a fiatalság energiái, fékezhetetlen humora és élni akarása. A Pannon Várszínház következő nagyszínházi előadása egy ősbemutató, az Egy darabot a szívemből című musical, feledhetetlen slágerekkel hív nosztalgiázásra.

Kutasi Zsófia

A darab szerint a 1960-as évek vége Magyarországán két fiú a repülésről álmodik. Mint hajdan a mondabeli Ikarosz, felemelkedni vágynak, megélni a lebegés szabadságát, a Nap vonzó erejét. Átrepülni a korlátokon, érezni a szabadság érintését, a zene, a költészet végtelenségét.

Féltő szülők, bulis haverok, egy öreg lemezárus, szerelmek, csalódások repítik őket alacsony ívű pályákon. A vasfüggöny azonban útjukat állja. Egyikük végül a „szabadságot választja”, másikuk „kalandvágyból itthon marad”.

Az Egy darabot a szívemből Máté Péter és S. Nagy István dalaival, Gém György és Vándorfi László szövegkönyvével ismét garantálja a könnyed és egyben tartalmas szórakozást a Pannon Várszínház nézői számára.

Pápai Erika szerint a musical élményt jelent majd a közönségnek; a felcsendülő dalokat nemcsak izgalmas dallamvezetés jellemzi, hanem az a dramatikusság, mellyel felidézhető az 1968-as korszak

Mindehhez a nagyszerű szereposztás is hozzájárul. Az anya szerepét Pápai Erika, Jászai Mari-díjas színésznő játssza, aki, mint mondta, több okból is örült a Pannon Várszínház felkérésének. Egy nyári musicalbemutató kellemes kikapcsolódást jelent mindenki számára, emellett a darabban olyan előadók művei csendülnek fel, akik hazai és nemzetközi viszonylatban is maradandót alkottak. Máté Péter nemcsak nagyszerű műveket komponált, de előadóként a mai napig felejthetetlen. Külföldön és Magyarországon is egyaránt nagyra értékelt művésszé vált, több dalversenyen díjazták, és az Elmegyek című dala Silvy Vartan előadásában Nicolas címmel lett világhírű. S. Nagy István dalszövegei elképesztő szakmai tudásról árulkodnak. Pápai Erika elmondta, a próbák közben fedezte fel azokat a trükköket, melyekkel az alkotó az előadó számára megkönnyítette az éneklést. A színésznő először dolgozik együtt a Pannon Várszínházzal, azonban Vándorfi László igazgatójával egy Karinthy-összeállítás kapcsán korábban volt közös munkájuk, amelyre ma is örömmel gondol vissza. Izgalmas és üdítő élmény volt számára együtt dolgozni a várszínház társulatával és a fiatal színészekkel.

Pápai Erika szerint a musical több okból is élményt jelent majd a színház közönségének; a felcsendülő dalokat nemcsak az izgalmas dallamvezetés jellemzi, hanem az a dramatikusság, mellyel felidézhető az 1968-as korszak, az akkori fiatalság lázadása, a szocializmus és az egykori ifjúsági park korának hangulata, mely lélekemelő nosztalgiázásra invitál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!