Veszprém

2016.05.31. 20:53

Dzsessz a VeszprémFesten (x)

Veszprém (PLT-rendezvény) - A dzsessz műfaja is jelen lesz az idei VeszprémFesten: július 14-én Gregory Porter, július 16-án pedig Jamie Cullum lép színpadra a várban.

A 45 éves amerikai dzsesszénekes, Gregory Porter először jár Magyarországon. Már első albuma, a 2010-es Water is Grammy-jelölést kapott, 2014-ben pedig harmadik, Liquid Spirit című albuma a Legjobb Énekes dzsesszalbum kategóriában elnyerte a Grammy-díjat. Az Egyesült Királyságban ugyanez a lemez több mint 100 ezer eladott példánnyal 2014 végére aranylemezzé vált, 2015-ben  Gregory a JazzFM Awardson másodszor is elnyerte Az Év Nemzetközi dzsesszművésze díjat. Korunk egyik legkeresettebb énekese vallja:  „Dzsesszénekesnek tartom magam, de élvezem a bluest, a southern soult és a gospelt is. Ezek elemei mind utat találnak maguknak a zenémben”. Veszprémben legújabb lemezét, a Take Me To The Alley-t mutatja be, de emellett  elhangzanak korábbi, legismertebb dalai is.

A 36 éves Jamie Cullum pályafutása egy Grammy-, két Golden Globe-, három Brit-, három Sony Rádió-, két „Az Év Embere” díjjal és jelöléssel igazi sikertörténet. Világszerte eladott több mint 10 millió lemezével ő az Egyesült Királyság valaha élt legeredményesebb dzsesszművésze. A kiváló zenész kellően tehetséges és sokoldalú ahhoz, hogy az olyan műfajokat, mint a dzessz, a pop vagy a rock saját egyedi megközelítésében ötvözze, sikere pedig  globális, Szöultól Sao Paulóig, a Fuji Rock Fesztiváltól Glastonbury-ig repíti, vagy éppen Hamburgtól Hollywoodig, ahol  Clint Eastwooddal közösen dolgoztak a Golden Globe-jelölt Gran Torinón. Jelenleg  főműsoridőben fut díjnyertes heti show-ja a BBC Rádió 2-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!