Veszprém

2015.04.23. 05:34

Doktoranduszok is lehetnek a rendőrök az egyetemen

Veszprém - Szakmai és képzési területen, valamint a sportban, egészség megőrzésben is együttműködésben állapodott meg a Pannon Egyetem és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) szerdán.

Kovács Erika

Az erről szóló dokumentumot Töreki Sándor, megyei rendőr-főkapitány és Friedler Ferenc rektor írta alá az egyetem rektori hivatalában. A közös munka érinti például  a közrendvédelmet, a bűnmegelőzést, a rendvédelemhez kapcsolódó ismeretek oktatását, a felek szakmai tevékenységében a pályázatokat, a sportot, az egészség megőrzést.

Töreki Sándor és Friedler Ferenc
Fotó: Balogh Ákos

A megyei rendőr-főkapitányság vállalta többek között azt, hogy segíti a hallgatók szakdolgozatánál a témaválasztást, és ennek összeállítását, adott esetben a speciális rendőri ismeretek oktatást. Tájékoztatót tartanak az egyetemen, illetőleg lehetőséget adnak sportlétesítményeik, eszközeik használatára, ahol igény esetén biztonságot érintő bemutatókat, oktatásokat is tartanak.

Az egyetem segítséget ajánlott fel a VMRFK tiszti állományának szakmai továbbképzéséhez, adott esetben a doktori képzéshez is. Amennyiben igény merül fel, részt vesznek a rendőrök nyelvi képzésében. Rendelkezésre állnak adott esetben igazságügyi szakértőik, valamint lehetővé teszik a rendőröknek is szabad szálláslehetőségeik, sportlétesítményeik használatát.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!