Veszprém

2016.02.16. 18:00

Dinoszauruszok a Veszprémi Állatkertben

Veszprém – Először a hazai állatkertek életében életnagyságú dinoszauruszok lesznek láthatóak a megyeszékhelyen. A tervek szerint nyár elején nyit az őslénypark.

Szabó Péter Dániel

– Az elmúlt évek fejlesztései széles körű bepillantást engednek az állatvilág sokszínűségébe, a legkisebbektől a legnagyobbakig, a rovaroktól a legfejlettebb emlősökig.  Állatkertünkben viszont még soha nem mutattuk be az élővilág kialakulásának korábbi időszakát, így hiánypótló az a földtörténeti kiállítás és őslénypark, melynek tervezése jelenleg is tart – mondta el a Naplónak Török László, az állatkert igazgatója.

Koloszár Anita, az állatkert munkatársa egy Albertosaurus mellett az életnagyságú dinoszauruszokat gyártó cég németországi parkjában
Fotó: Veszprémi Állatkert

Ami az újabb fejlesztés hátterét illeti, közel kétéves előkészítés után tavaly novemberben az állatkert tulajdonába került a korábbi Erdei Motel területe. A két és fél hektáros, fás-ligetes részt a hetvenes években a Balatontourist üzemeltette, a rendszerváltást követően azonban magánkézbe került. – Az immár új állatkerti területen megvalósuló őslénypark bepillantást enged majd a több száz millió évvel ezelőtti élővilág sokszínűségébe. Látogatóink már a nyár elején találkozhatnak többek között olyan életnagyságú dinoszauruszokkal a Gulya-dombon, mint a T-Rex, a Spinosaurus, a Triceratops vagy épp a Velociraptor. Terveink szerint Magyarország legnagyobb dinoszauruszkiállításán a gyerekek ifjú régészként is próbára tehetik majd szerencséjüket és ügyességüket, s bepillantást nyerhetnek ebbe a titokzatos világba – mondta el Török László.

Koloszár Anita a dinoszauruszok királya, a T-Rex mellett

Az igazgató hozzátette, az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően 5–6 órát töltöttek el náluk a látogatók, a dinoszauruszpark megvalósításával pedig reményeik szerint egész napos, komplex családi program lesz a Veszprémi Állatkert.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!