Veszprém

2017.02.27. 20:15

Díjazták az elnököt

Veszprém - A finn nagykövetségen rendezett Kalevala-napi ünnepségen Rácz István-díjat kapott Szoboszlai András, a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület elnöke.

Balla Emőke

A Rácz István-díjat - mely a Kalevala-fordító nevét vise-li - évenként egy finn és egy magyar állampolgár kapja; olyan személy, aki az előző évben kiemelkedő munkát végzett a másik nép kultúrájának megismertetéséért. Az elismerést minden évben a finn nagykövetség és a Magyar- Finn Társaság hagyományos Kalevala-napi ünnepségén adják át. A társaság a díjat idén Szoboszlai Andrásnak, a Veszprémi Magyar-Finn Egyesület elnökének adományozta. 2009-ben lett a VeMaFi elnöke, a közösség az elmúlt években számtalan programot valósított meg. Megszületett az első magyar-finn testvériskolai kapcsolat, Veszprémben Rovaniemi lépcsőt avattak, Rova40 képzőművészeti csereprogramot szerveztek. Az elmúlt évben Veszprém a Finnugor kulturális főváros címet viselte, a VeMaFi 40 különböző programot szervezett önállóan vagy veszprémi kulturális intézmény partnereként Veszprémben, Finnországban, Székelyföldön és a Felvidéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!