Veszprém

2016.11.09. 17:00

A Bolyai matematikaverseny legjobbjait jutalmazták

Veszprém - A Bolyai matematikaverseny legjobbjait jutalmazták a Deák Ferenc Általános Iskolában tartott díjátadó ünnepségen.

Balla Emőke

A népszerű szaktárgyi versenyre idén 45 ezer diák nevezett. Megyénkben 21 település képviseletében 255 csapat vett részt a versenyen, ami meghaladja az eddigi legmagasabb létszámot, tájékoztatott Horváth Szilárd, a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója. A diákok a 3-8. évfolyamon mérték össze tudásukat. Az ünnepélyes eredményhirdetést a megyei szervező Deák iskolában tartották, ahová kategóriánként az 1-6. helyezett csapat és az őket felkészítő pedagógusok kaptak meghívót. A legjobbak képviselik megyénket a november 19-én Budapesten megrendezendő országos döntőn.

A díjazott Számtündérek csapata: Simon Sára, Mészáros Bianka, Ágh Zsófia és Tóth Zsófia Fotó: Nagy Lajos

A harmadik évfolyamon első helyen végzett a Számtündérek csapata (Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola, felkészítő Moravetz Andrea). A negyedikesek között a 2x2 csapat lett a legjobb (Deák iskola, felkészítő Csunyiné László Judit). Az ötödik évfolyamon a Kis Okosok csapat jeleskedett (Deák iskola, felkészítő Horváth Szilárdné). A hatodikosok legjobbja a Páros csapat (Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola, felkészítő Horváth Brigitta). A hetedik évfolyamon első helyezést ért el az Ütős 4-es (Kossuth iskola, felkészítő: Gyévai Iván és Nagyné Czaun Marianna).

A nyolcadikosok között a Négy az egyben csapat szerezte meg az első helyet (Deák iskola, felkészítő: Horváth Szilárdné).

A tanári fődíjat Horváth Brigitta, a Veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola pedagógusa vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!