Veszprém

2016.05.05. 17:36

Diákok vizsgamunkái a galériában

Veszprém - Festő és grafikus diákok vizsgamunkái láthatók az Óváros Art Galériában. A zirci középiskola tanulói júniusban végeznek.

Balla Emőke

A zirci III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola művészeti osztályában idén huszonkilencen végeznek, az öt éves képzés után festő és grafikus végzettséggel OKJ-s oklevelet kapnak. A végzősök hatvan, hetven százaléka művészeti egyetemeken, karokon tanul tovább, de vannak, akik más pályát választanak és olyanok is, akik megpróbálnak elhelyezkedni, tájékoztatott Szeifert György, az intézmény igazgatóhelyettese. Az Óváros galéria kiállításán a  szakmai vizsgára készült alkotások láthatók: a festők két feladatot kaptak, táblaképet, illetve egy murális munkát, szekkót festettek, a grafikusok pedig arculatot terveztek, plakátot, kiadványokat. Munkáik kiváló színvonalúak, vélekedett az igazgatóhelyettes.


A zirci diákokat Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere köszöntötte, kiemelve, hogy a művészet felelősség, a képek a személyiséget formálják. Nincs két egyforma alkotás, egyforma ember, az alkotások megítélése is szubjektív. Sok sikert kívánt a diákoknak, szakmai tudásuk, technikáik elmélyítését. A kreativitás már gyerekkorban kiderül, mondta saját tapasztalatai alapján Sudár Péter, a zirci középiskola tanára. Van értelme a művészeti képzésnek, hangsúlyozta és a szülőket arra kérte, bízzanak a gyerekeikben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!