Veszprém

2016.04.06. 17:43

Celjei középiskolások találkoztak veszprémi diákokkal

Veszprém - Szlovén diákok vendégeskednek Veszprémben, a Lovassy László Gimnázium és a celjei középiskola első találkozója a mostani.

Balla Emőke

A szlovén nagykövet két évvel ezelőtt járt Veszprémben. Akkor vetette fel, hogy jó volna, ha egy veszprémi és a celjei gimnázium között kapcsolat alakulhatna ki. Az I. Gimnazija v. Celju középiskolából kedden tizenkét diák érkezett négy kísérővel együtt Veszprémbe, hogy a Lovassy László Gimnázium tanulóival megismerkedjen.

Az iskolák nyáron kezdtek levelezni, a kapcsolatba angol nyelven kommunikáló diákokat vontak be, tájékoztatott Ériné Kismárton Renáta, a Lovassy gimnázium angol nyelvtanára. A celjei diákok szerdán Veszprém városával ismerkedtek, délután felléptek a középiskola kulturális seregszemléjén, a kórustagok az alma mater gálaműsoron énekeltek. Csütörtökön Balatonfüredre látogatnak, pénteken utaznak haza.

A diákokat a városházán Porga Gyula fogadta, aki bemutatta a város kulturális, oktatási sokszínűségét, beszélt a fesztiválokról és a pozitív gazdasági mutatókról. A celjei kapcsolat előzménye a kézilabdacsapat és a szurkolótábor közötti jó együttműködés, közölte a polgármester.

A celjei gimnázium igazgatója, Anton Sepetavc hangsúlyozta, mindent megtesz azért, hogy az iskolák közötti kapcsolat erősödjön. A celjei gimnáziumnak egy spanyol, egy német és egy szerb partneriskolája van, részt vesz a Comenius programban is, mondta Alenka Blake, a diákokat kísérő nyelvtanár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!