Veszprém

2016.10.28. 15:43

Bezár a Tűztorony

Veszprém – Tűzoltóautó bemutatóval, ingyenes nyitva tartással és szaktárlatvezetéssel fogadta a látogatókat a Tűztorony a Hősök Kapuja Látogatóközpont szervezésében.

Kutasi Zsófia

A turisták és a veszprémiek is kíváncsiak a Tűztoronyra, célirányosan keresik a látványosságot – tudtuk meg Kiss Dávidtól, a Hősök Kapuja Látogatóközpont részlegvezetőjétől. Az emberek szívesen sétálnak, leülnek és beszélgetnek a Tűztorony kertjében is. Október 30-án még látogatható a nevezetesség, azonban utána újból március 15-én nyit ki.

Tűzoltóautó-bemutatóval is várták az érdeklődőket a hagyományos szezonzáró eseményen. Kovács János Czvetkó Krisztinának és kislányának, Kovács Miminek mutatja be a jármű felszerelését Fotó: Pesthy Márton

A téli időjárásra tekintettel bezár a Tűztorony. Kiss Dávid elmondta, külön kérésre megoldható a több mint kétszáz éves Tűztorony felkeresése. A Hősök kapuja és a Várbörtön kiállítás is népszerű, ez utóbbiban hétfőtől szombatig 9 és 15 óra között óránként indul tárlatvezetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!