Veszprém

2017.03.29. 17:40

Bajorországi diákok érkeztek a városba

Veszprém- A németországi Bambergből érkezett tanulókat fogadott Némedi Lajos alpolgármester a városházán.

Marton Attila

A vendégeknek Veszprém történelméről, a város kulturális és oktatási életéről, valamint az önkormányzat működéséről is beszélt az alpolgármester.

A Padányi katolikus iskola és a bambergi intézmény kapcsolata húszéves múltra tekint vissza, a német diákok látogatását jövőre a veszprémi iskolások viszonozzák, mondta Magyarné Sipos Mária, a gimnázium igazgatóhelyettese.

A 13-17 éves diákok és kísérőik egy hétre érkeztek hazánkba, és családoknál laknak. A 21 diák és három kísérőjük közül néhányan már nem először járnak Magyarországon.

A városháza épületéről is hallhattak információkat Némedi Lajos alpolgármestertől a Bambergből érkezett tanulók Fotó: Balogh Ákos

A vendéglátók gondoskodnak arról, hogy a bajorországi látogatók a megyeszékhely mellett a környékbeli látni-valókat és nevezetességeket, például Tihanyt, a szigligeti várat, a Tapolcai-tavasbarlangot vagy Cseszneket is felkeressék.

A programban egynapos budapesti kirándulás is szerepel, míg az elutazásuk előtt a vendéglátó családokkal töltenek el egy napot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!