Veszprém

2015.05.03. 17:03

Az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda sokféle programot kínál a gyerekeknek

Veszprém - Házi hangversenyt szervezett az Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda, ahol egykori óvodások, testvérek, szülők, nevelők léptek fel.

Balla Emőke

Az Örömhír óvoda 2001-ben nyitotta meg kapuit, ma három csoporttal működik. Az intézmény nyitott, felekezeti hovatartozástól függetlenül vár minden családot, aki szeretné, hogy gyermeke keresztyén szellemiségű óvodában nevelkedjen.

Az óvoda sokféle programot, foglalkozást kínál a legkisebbeknek. Idén februárban a Nyirettyű együttes látogatott el az óvodába, a gyerekek bekapcsolódtak az éneklésbe, sőt, táncolhattak is. A március 15-ei ünnephez kapcsolódva könyvtárba mentek az ovisok, akik huszárokról szóló könyveket nézegettek, mesét hallgattak. A nagyobb fiúk fa huszárkardot, a lányok pártát készítettek.

Az óvodások ünnepeken az evangélikus templomban is fellépnek. Húsvét előtt, virágvasárnap a Bárányka csoport először szerepelt a gyülekezetben, szülők és nagyszülők hallgatták a kicsik bátor éneklését. Márciusi program volt a veszprémfajszi kirándulás; a húsvéti ünnepkör keretén belül a gyerekek megismerkedtek a stációkkal, végigjárták a Kálvária-domb állomásait. A nagyobbak Gyulafirátóton, a tájházban sok érdekes, számukra idegen dologgal (bölcső, régi iskolapad, pásztorok kellékei, mángorló, csutora), ismerkedtek.

A víz világnapja az Örömhír óvodában. A gyerekek akadályversenyen játszottak, megismerhették a víz fontosságát, hasznát  Fotó: Rádóczy Ágnes

Áprilisban húsvéti istentiszteletet tartottak. Az ünnepre készülődve játszóházba, kézműves foglalkozásra invitálták az óvodás gyerekeket és az érdeklődőket. Különböző technikákkal készülhettek a díszek, ajándékok az ünnepre. Az elmúlt héten az intézmény első alkalommal szervezte meg az Örömhír tavaszi hangversenyt. A házi koncerten olyan tehetségek léptek fel, akik valamiképpen kötődnek az óvodához: óvodások, zenét tanuló nagy testvérek, szülők, nevelők, tájékoztatott Rádóczy Ágnes óvodavezető. A közönség hallhatott zongorát, hegedűt, gitárt, furulyát, de még tangóharmonikán is elhangoztak német, francia és orosz dalok. Nagyszerű alkalom volt ez arra is, hogy a kis gyermekek megtapasztalják, miként kell viselkedni egy hangversenyen, megtisztelve az előadókat. Fellépett az Örömhír énekegyüttes is, köztük az óvoda lelkésze, Isó Dorottya. Az énekesek dalokkal, zenével dicsérték az Úr jóságát.

Az Örömhír evangélikus óvodában május 6-án és 7-én tartják a beíratást. Nem csupán evangélikus, nem csak a vallásukat gyakorló családok gyermekeit várják, a nyitottság, elfogadás azonban fontos.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!