Veszprém

2016.07.25. 21:19

Az információkat tárják a nyilvánosság elé!

Veszprém – Némedi Lajos adjon számot tetteiről, álljon ki a nyilvánosság elé, mondta Kész Zoltán. Az országgyűlési képviselő közölte: a korrupció nemcsak budapesti jelenség.

Balla Emőke

Olyan információk kerültek napvilágra, amelyek szerint helyi, tehát Veszprémben eltűnt pénzek után is nyomoznak. Úgy tudni, az ügyben érintett Veszprém egyik fideszes alpolgármestere, Némedi Lajos is. A veszprémi közvéleményt foglalkoztatja a kérdés, Veszprémben is lop-e a Fidesz? Kész Zoltán arra kérte az alpolgármestert, álljon ki a nyilvánosság elé, és válaszoljon arra: folytat-e eljárást a rendőrség vagy a NAV nyomozóhatósága ellene? Kihallgatták- e a próbatakarítások ügyében, amelyben a gyanú szerint el nem végzett munkákért fizettek ki milliókat? Tud-e olyan hatósági eljárásról, nyomozásról, amely az ő gazdagodását, házépítését vizsgálja az eltűnt közpénzekkel összefüggésben? Veszprém közvéleménye megérdemli az őszinteséget. A Fidesz veszprémi csoportja közleményében úgy fogalmazott: „Sajnálattal látjuk, hogy Kész Zoltán a választókerületi munkát úgy képzeli el, hogy hamis vádaskodásokkal próbálja besározni azokat az embereket, akik valóban Veszprémért dolgoznak. Az a Kész Zoltán, aki megválasztása óta közel 15 millió forint közpénzt vett fel, miközben semmilyen érdemi eredményt nem tud felmutatni a választókerületben, ezzel a legnagyobb korrupciót ő maga hajtja végre. Mivel jelen esetben is politikai vádaskodásokról van szó, most először és utoljára válaszolunk neki: az általa feltett három kérdésre három határozott nem a válaszunk.” A Fidesz veszprémi csoportja is elkötelezett abban, hogy ha történt szabálytalanság, az kiderüljön. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a polgármester saját maga tett feljelentést a rendőrségen. Bátorítja a képviselőt, amennyiben bármilyen információval rendelkezik az ügygyel kapcsolatban, azt ne titkolja, hanem tárja a veszprémi nyilvánosság elé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!