Veszprém

2016.04.28. 11:20

Átadták a Gizella királyné kilátót

Hivatalosan is átadták Gizella királyné kilátóját a Gulya-dombi parkerdőben. A tizenhat fémoszlopból álló különleges építményt a régi helyére építtette közjóléti beruházásból a Verga Zrt.

Piltman-Horváth Barbara

2014 év végén bontotta le a régi kilátót az erdőgazdaság, amit az idő vasfoga még nem tudott megrágni, tekintve, hogy 2010 előtt állították. Az erdő mikroklímája azonban nem kímélte a látványosságot, korhadni kezdett, amit már semmilyen kezeléssel nem tudtak megállítani, így életveszélyessé vált.Az új építmény műszaki átadása már decemberben lezajlott, január végétől pedig élvezhették az eléjük táruló panorámát 17,5 méterről az érdeklődők. A hivatalos átadóig a kilátó környezetét is kialakították, padokat és asztalokat helyeztek el körbe. Az építmény 22 méter magas, nettó 55 millió forintot kóstál. Nem csak kinézetében különleges, a fémből készült látványosság alapanyagát az előző sorsa is indokolta.

Az ünnepségen részt vett Schumacher István, az erdőgazdaság vezérigazgatója, Dr. Bitay Márton Örs, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára, valamint Takács Szabolcs, Veszprém megyei kormánymegbízottja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!