Veszprém

2015.04.27. 08:36

Átadták a Berkenye Tanösvényt

Veszprém - Radó Dezső gondolatait szeretnénk megjeleníteni, miszerint a növényzet olyan természeti elem, amelynek további pusztítása egyenlő a kollektív öngyilkossággal – hangzott el a Berkenye Tanösvény szombati átadóján.

Szám Dorottya

 

Nagyné Kozma Ildikó

Átadták a régóta várt Berkenye Tanösvényt Veszprémben. Nagyné Kozma Ildikó, a Bakony-Balaton Környezetvédelmi Oktatóközpont vezetője az esemény megnyitóján elmondta, hogy a komplex városrehabilitációs projekthez kapcsolódó akció célja a lakótelepen élő emberek környezettudatos magatartásának alakítása. A 7,7 millió forintos forrásból létrehozott tanösvény bejárása napi egy órás egészségügyi sétát nyújt a veszprémieknek.

Fotók: Szám Dorottya

- Ma egy kattintással elérhető a világ, miközben a saját környezetünket sem ismerjük igazán. Úgy gondolom, hogy a veszprémi pedagógusok a tanösvény végigjárását be fogják építeni a tantervbe és minden gyereknek megmutatják, amely így a városunk büszkesége lesz – fogalmazott Takács László önkormányzati képviselő.

Horváth Szilárd

- Huszonöt évvel ezelőtt alakult meg az iskola falai között az Add a kezed! Baráti társaság azzal a céllal, hogy a környezettudatosságot támogassa. Tíz évvel ezelőtt pedig először nyerte el a Deák Ferenc általános Iskola az ökoiskola címet, ma pedig már az örökös ökoiskola címmel büszkélkedhetünk. Méltó folytatása ennek a példa nélküli összefogás keretében létrehozott tanösvény, amelyet mindannyian bejárhatunk. Különösen örülök, hogy az átadás helyszíne egy iskola udvara, hiszen nem elég gyakran elmondani, hogy a Földet a gyermekeinktől és az unokáinktól csak kölcsön kaptuk, és illik nekik visszaadnunk. Ahhoz, hogy ez a lánc soha ne szakadjon meg fontos, hogy már gyermekkorban elkezdődjön a környezettudatos nevelés  - fogalmazott Horváth Szilárd iskolaigazgató.

A tanösvényt Zsebe Attila diakónus szentelte fel, majd az eseményhez kapcsolódó, osztályok és családok számára szervezett akadályverseny résztvevői végigjárták az utat. Az eredményhirdetésen minden részvevő nyereményekkel gazdagodhatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!