Veszprém

2016.05.30. 18:55

Átadják a helyüket

Veszprém - A hallgatói alapítványok alapítói átadják a helyüket a jövő generációjának. Az öntevékeny szervezetekre szobor emlékeztet a Pannon Egyetemen.

Viola Beata

A húszéves Veszprémi Egyetem Hallgatói Alapítvány, a tízéves Veszprémi Egyetem Civil Szerveződéseiért Alapítvány és a tizennégy éves Várfok Alapítvány 1996 és 2016 között a hallgatói élet finanszírozói, ötletadói, mentorai voltak, kezdeményezői a kulturális és hagyományápoló eseményeknek, öntevékeny csoportoknak, öregdiákok programjainak. Az alapítványok sikerének alapja az aktív, tehetséges, tenni akaró hallgatói közösségek. Az emlékszoborba ezt a kapcsolatot álmodta meg Raffay Béla. A salföldi szobrászművész elmondta, a három alapítványt három összekapcsolódott karika jelzi, az egyetemet egy gránitgolyó jelképezi, pálcika emberkékkel, egy fiú és egy lány alakjával.

A szobor avatásán Szonda Tamás, a Veszprémi Egyetem Hallgatói Alapítvány kuratóriumi elnöke úgy fogalmazott: az alapítványok a hallgatói élet szervezését segítik, fontos szerepük van az öregdiákokkal való kapcsolattartásban, a civil képzésekkel, rendezvényekkel kiegészítik a felsőoktatás palettáját. Az alapítványok többek között szakesteket, Veszprémi Egyetemi Napokat, Akó vetélkedőket, Balaton Regatta evezősversenyt szerveztek és támogattak, rászoruló hallgatókat segítettek. Az emlékszobor a hallgatói élet nagyszerűségét, a hallgatói szervezetek és az öntevékenység fontosságát hirdeti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!