Veszprém

2015.09.26. 18:58

Amerikai katonákat néztek migránsoknak Veszprémben

Veszprém - Migránsoknak nézték az emberek a civilben levő amerikai katonákat szombaton a megyeszékhelyen.

Kovács Erika

Ezt a véleményt osztották meg többen a közösségi oldalon és erről győződtünk meg a helyszínen is, ugyanis a plázában sétáló, vásárló fiatalok mögött összesúgtak az emberek, és azt vélelmezték, ők is menekültek lehetnek.

Megkérdeztük a férfiakat, akik jól öltözött, kifogástalan modorú, angolul kitűnően beszélő emberek voltak, hogy honnan érkeztek. Kiderült Amerikát képviselik a katonai hadgyakorlaton, többek között Columbiából, Mexikóból, New Yorkból, Pittsburgh-ből jöttek, és a mai szabadnapjukat töltik Veszprémben, ami elmondásuk szerint nagyon tetszik nekik, szívesen időztek a bevásárlóközpontban.

Diaz Alexander és Sanchez Gilberto az amerikai kontingenst képviseli

Megírtuk, a "Brave Warrior", azaz Bátor Harcosok nevű nemzetközi hadgyakorlaton közel kétezren vesznek részt, amelyben 550 tagú amerikai kontingens van. A hadgyakorlatot szeptember 14 és október 21-e között tartják, Veszprém és Várpalota közelében levő központi gyakorlótéren, amelyen részt vesznek továbbá szlovákok, szlovének, ukránok, horvátok és románok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!