Veszprém

2015.11.04. 14:03

Állatbarát nagycsalád - A háromszázezredik látogatót köszöntötték az állatkertben

Veszprém - Háromszázezredik látogatóját köszöntötte szerda délelőtt a Veszprémi Állatkert. Hajdu Péter és párja két óvodás gyermekével érkezett ezen a hűvös novemberi napon a vadasparkba.

Szám Dorottya

A hat gyermeket nevelő pedagógus házaspár évente két-három alkalommal is ellátogat az állatkertbe. A szentgáli családot egyéves belépőjeggyel, egy csokor virággal és kisebb meglepetésekkel fogadta Török László, a Veszprémi Állatkert ügyvezető igazgatója és Porga Gyula, Veszprém város polgármestere.

Török Lászlótól megtudtuk, hogy az elmúlt évtizedek legmagasabb látogatószámát érte el ebben az évben az állatkert. Az utóbbi idők célzott látogatóbarát fejlesztései, mint a gyermekek számára kialakított külső és belső játszóterek, a természetvédelmet és a zoopedagógiát szolgáló oktatóház és a látogatói infrastruktúra fejlesztése mellett egységes építészeti arculatú, európai szintű modern állatbemutató helyek létesültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!