Veszprém

2016.09.16. 20:05

Alkotás, nyitottság, inspiráció, művészet - Huszonötödször Frequenzen alkotótábor

A határ nélküli alkotás, az inspiráció, a nyitottság jegyében rendezik meg a huszonötödik Frequenzen alkotótábort.

Kutasi Zsófia

Az európai országok képzőművészeiből alakult Frequenzen csoport 1992-ben Veszprémben rendezte első kiállítását. A Frequenzen öt-lete és létrehozása Irene Hallmann Strauss nevéhez kapcsolódik.

A csoport idén huszonöt éves fennállását a megyeszékhelyen ünnepli. A művészek alkotótábor keretében mutatják be egymásnak és a közönségnek műveiket.

Debreczeny Zoltán, az alkotótábor szervezője elmondta, szívesen látnak mindenkit a patakparti rendezvénykertben. Szeptember 24-25-én a Dubniczay-palota udvarán rendeznek beszélgetést, bemutató festést. Kiemelte, elsősorban a határtalanság az, amivel jellemezni lehet tevékenységük lényegét.

Debreczeny Zoltán, az alkotótábor szervezője elmondta, szívesen látnak mindenkit a patakparti rendezvénykertben
Fotó: Balogh Ákos

- A művészetben, főleg a vizuális művészetben, a zenében nincsenek határok, nincsenek nyelvi problémák. Minden alkalommal egy sajátos szimpóziumhangulat lengi be az egész hetet - nyilatkozta.

A tábor alatt minden művész készít egy egységes méretű alkotást, mely gyűjteményt a tábor végén a huszonhatodik szimpózium fedezeteként ajánlják fel egy remélt szponzor számára.

Kádár János Miklós, az egyik alapító tag elmondta, az évente megrendezett táborban egymás látókörén belül végzik az alkotómunkát. - Érdekes látni, ki hogyan hozza létre a maga alkotását, az embert inspirálja a többiek tevékenysége - nyilatkozta.

Maczky László fotóművész nemzetközi kapcsolatokon, ismertségen keresztül jutott el az alkotótáborba. - Nagyon érdekesnek, nyitottnak tartom, nagyon tetszik a hangulata a tábornak - mondta a művész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!