Veszprém

2016.05.24. 08:00

A vigasz lángjai

Veszprém - A könyvről, a költészetről, a versek fontosságáról, beszélgetett az érdeklődő közönség Kanyár Erika költőtanárral a verseinek bemutatásán keresztül.

Jákói Bernadett

- Nagyon fontosnak tartom, hogy felhívjam a figyelmet, hogy az irodalmi alkotások közül a vers mennyire fontos szerepet tölt be az életünkben. Egy vers elolvasása és befogadása percek és pillanatok kérdése, annak lelki áthatása már több időt vesz igénybe, de maradandó marad a lelkivilágunkban, meghatározza az életünket, a szépre igényes gondolkodásunkat, világlátásunkat. S valóban, a művészeti ágak szinte kapcsolódnak egymáshoz, a költészet is szorosan összefügg a képi gondolkodással, a kifejezésmóddal. A versekben is képi asszociációk jelennek meg, amelyek belső színvilágunkat tükrözik. Tudjuk, hogy az irodalom és a művészet bármelyik történelmi korszak meghatározó eszméjét, látásmódját, irányvonalát képviselték, az adott kor társadalmának a  befogadásával nyerhetnek teret a szemléletalakításban. Verseket nem mindennap olvashat az ember, de ha szembesülünk vele, nem tudjuk elkerülni. A lélek olyan tápláléka lehetne, amely gyógyírként szolgálhat az emberiségnek. - hangzott el a bevezetőben.

Kanyár Erika költőnő  a Szociális Segítők Nyugdíjas klubjában  (fotó: Jákói Bernadett)

Horváth Imréné Mendl Mária a Szociális Segítők Nyugdíjas Klub vezetője fontosnak tartja, hogy a klubfoglalkozások témái közül  a képzőművészet, a színházkultúra, az irodalom előtérbe helyezésével párhuzamosan társadalmi értéklátásban részesítse tagjait, akik aktív korukban a szociális szféra dolgozóiként maguk is sokat segítettek embertársaiknak. Kanyár Erika előadása is ehhez a látásmódhoz nyújtott segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!