Veszprém

2015.11.09. 19:28

A napközi ideje alatt edzeni járhatnak

Veszprém – Tizenhat gyermekkel kezdődik meg a program, mely a Báthory iskola és a Veszprémi Úszó Klub megállapodása nyomán jött létre.

Heffler Péter

A Báthory István Általános Iskola és Köznevelés Típusú Sportiskola és a Veszprémi Úszó Klub együttműködési megállapodást írt alá hétfő reggel az iskolában. Ennek értelmében az első és második osztályos, sporttagozatos gyermekeknek iskolai keretek között lesz lehetőségük úszóedzéseken részt venni a Március 15. utcai uszodában heti három alkalommal a napközi ideje alatt.

– Mivel az iskolák közül nálunk van egyedül tanmedence, azt gondolom, hogy az úszásoktatás joggal nevezhető kiemelt sportágnak intézményünkben. Szakembereink pedig már óvodásoknak is tartanak felkészítő foglalkozásokat – mondta Barták Péterné igazgató, aki büszke rá, hogy több, később komoly sikereket elérő úszó is a Báthory iskola medencéjében tette meg annak idején első tempóit.

Hencsei László, a munkaközösség vezetője, testnevelő és úszásoktató elmondta, hogy tizenhat kis úszótanonccal indul a program, amit reméli, hogy rövid időn belül sikerül huszonöt–harminc főre növelni.

– Célunk, hogy az óvodai úszás, amit a Báthory iskolában tartunk, folytatható legyen, és idővel Veszprém város úszósportjának hírnevét öregbítő versenyzők kerülhessenek ki a programból – árulta el Hencsei László, aki Balogh Jánossal, a Veszprémi Úszó Klub vezetőedzőjével együtt tartja majd a másfél órás foglalkozásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!