Veszprém

2015.08.04. 16:48

A járdán és a zebrán hajtott keresztül egy autó

Veszprém - A zebrán keresztül hagyta el a gyorsétterem parkolóját egy autós a minap, jelezte olvasónk.

Marton Attila

– A Csolnoky Ferenc Kórházból tartottam hazafelé. A Hotelnél lévő buszmegállóba igyekeztem, ám a gyorsétterem parkolójából egyszer csak egy magyar rendszámú, sötétkék autó a gyalogátkelőn keresztül kanyarodott ki az útra – közölte lapunkkal Éberhardt Ilona.

A gyorsétterem parkolójából egy sötétkék autó a gyalogátkelőn keresztül kanyarodott ki az útra – közölte lapunkkal olvasónk (Fotó: Balogh Ákos)

Olvasónk elmondta, habár a parkoló vége nincsen elzárva, de a kövezésnek és a járdaszegélynek szerinte egyértelmű jelzésnek kellett volna bizonyulnia arra, hogy az már nem az autósok területe, hanem a gyalogosoké. Szerinte érdemes lenne valamilyen jelzést elhelyezni a parkolóban, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés.

Az esettel kapcsolatban megkerestük az önkormányzatot. Némedi Lajos városüzemeltetésért felelős alpolgármester közölte, amióta megnyílt a gyorsétterem, az említett helyen egyértelmű útburkolati jelzések és KRESZ-táblák is jelzik a szabályos parkolás és közlekedés irányát. Hozzátette, az ehhez hasonló szabálytalanságok csökkentése érdekében a rendőrséggel közös fellépést tervez a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!