Veszprém

2015.04.20. 10:09

A biciklizést népszerűsítik a Critical Mass-on

Veszprém – Hetedik alkalommal rendeztek a városon „áttekerő” biciklis felvonulást, mely hétvégén a Dózsa György térről indult és az Óváros téren ért véget.

Heffler Péter

Mindegy, hogy valaki minden nap használja, vagy csak nyáron veszi elő egy-egy túrára, egyszerűen csak szeret tekerni, vagy egy életforma a számára a biciklizés szombaton részt vehetett a kerékpározás közlekedési célú használatát népszerűsítő felvonuláson, a Critical Mass-on.

Évente kétszer, a Föld napján, illetve a szeptemberi autómentes napon mozdul meg a hazai biciklis társadalom, Veszprémben pedig ez volt a hetedik alkalom. A szervezők ismét egy új útvonalat álmodtak meg, megcélozva a város legforgalmasabb útjait. A szombati tekerésen, ami a Dózsa György téren indult és az Óváros téren ért véget több mint ötvenen vettek részt, kicsik-nagyok egyaránt. Sőt, volt négylábú aktivista is, aki egy kormányon lévő kosárban utazta végig a távot. A résztvevők a kerekezés végén, illetve a Szent István völgyhídon is a rendezvény sajátjának számító kerékpáremeléssel hívták fel magukra a figyelmet. A mozzanat hagyománya még a 2000-es évek elejéből ered, melyet a budapesti biciklis futárok indítottak el szintén figyelemfelhívás céljából. A rendkívül látványos megmozdulás alighanem most is elérte célját, ha hétfő reggel akárcsak egyel többen is ültek biciklire munkába menet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!