Veszprém

2015.10.15. 14:33

Kampányt indítanak az eltűnt gyermekekért

Veszprém – A fiatalokért érzett felelősség hívott életre egy egyedülálló kezdeményezést.

Kutasi Zsófia

A színházművészet erejével, színvonalas kulturális élményt kínálva kívánja összefogni a fiatalságot az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány és a Pannon Várszínház „Együtt a fiatalok kulturális támogatásáért” kampánya. Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója a téma kapcsán a fiatalokért érzett felelősséget emelte ki: – A színpadi művészet lehetőségével nyújtunk baráti kezet – mondta. Sinka Vivien, az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke kiemelte, a színház pozitív élményeket nyújthat az egyén, ugyanakkor egy középiskolás közösség számára is. Cél, hogy a kultúrát közel vigyék a fiatalokhoz és ezekkel a plusz, kézzelfogható élményekkel is védjék őket.

Vándorfi László (jobbról), a Pannon Várszínház Igazgatója, Mézes József, az Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Intézményvezetője és Sinka Vivien, az Együtt az Eltűnt Gyermekekért Alapítvány elnöke ismertették a kampányt
Fotó: Nagy Lajos

A megállapodás alapján az alapítvány tizenegy kedvezményes, valamint egy ingyenes színház bérletet felhasználhat. Első alkalommal az Öveges József Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium tizenegy diákja tekinthette meg a Pannon Várszínház Egy darabot a szívemből című musicaljét. Mézes József az iskola intézményvezetője szintén üdvözölte a kampányt és reményét fejezte ki, hogy a diákok átadják egymásnak a tapasztalatokat, a színházi élményeiket. Sinka Vivien elmondta, évente több mint tízezer gyermek eltűnését jelentik be hazánkban, kilencvennyolc százalékuk előkerül, két százalékuk azonban nem vagy csak évek múltán. Veszprém megyében elsősorban a nevelőotthonokból szöknek el fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!