Veszprém

2015.09.27. 12:29

Népművészeti kirakodóvásár és pásztorkutya-bemutató a Szent Mihály-napi búcsún

Sokféle program várja a veszprémieket a Szent Mihály-napi búcsú vasárnapi rendezvényén.

Balla Emőke

A színházkertben délelőtt pásztorkutya-bemutató és birkaterelést tartottak. A családok megismerhették a különböző fajtákat, megtudhatták például, hogy a komondor az Alföld, míg a kuvasz a hegyvidék pásztorkutyája. A puli, pumi és mudi is terelőkutya, a pásztoremberek nélkülözhetetlen társai. Akik kíváncsiak a kutyákra, délután három órakor ismét megnézhetik a programot.

A Szentháromság téren a Kabóca utcaszínházban Zöld Marcival, a körhintás betyárral és gólyalábas barátaival találkozhatnak a gyerekek, a Szaléziánumban kézműves foglalkozások, tudáspróba, íjászkodás és lovagi torna várja a kicsiket.

A hűvös idő ellenére sokan látogatnak el a Vár utcában lévő népművészeti kirakodóvásárba, ahol többek között játékokat, hagyományőrző kézműves ékszereket, kerámiákat, fa- és bőrárukat, öveket, csizmákat, szőnyegeket, szalmafonással készült dísztárgyakat, kozmetikumokat, szappanokat, mézet, székely termékeket lehet kapni. Akik megéheznek, azok kürtös kalács, lángos, gulyás, pogácsa, rétes és különböző édességek közül válogathatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!