Veszprém

2015.06.04. 15:36

Határok nélkül

A Határtalanul pályázat során az anyaországi és Erdélyben élő magyarok kultúrájának megismerése érdekében 22 diák és kísérőik látogatták meg egymást.

Civil Tudósítónktól

A Határtalanul pályázat során az anyaországi és Erdélyben élő magyarok kultúrájának megismerése érdekében 22 diák és kísérőik látogatták meg egymást, így szoros kapcsolat alakult ki a veszprémi Jendrassik-Venesz Szakközépiskola és a székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskola között. A diákok közös tanórákon ismerték meg egymás iskolarendszerét.

A vendéglátó szakmacsoportban tanulók a két tájegység gasztronómiáját tanulmányozták, közös munkájuk eredményeképpen egy receptfüzetet állítottak össze. A gépészeti szakmacsoportban fékszerkezetek javításához szükséges célszerszámot gyártottak a tanulók, amelyet mindkét ország iskoláiban is használhatnak a képzés során.

A szakmai programok mellett sok élményt szereztünk a gyárlátogatások és szabadprogramok során. Az erdélyi diákok az együttműködést szimbolizálva fát ültettek iskolánk udvarán.

Gulkai László

Veszprém

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!