Veszprém

2015.03.12. 21:00

Megújuló belváros - Nyár közepére fejeződhetnek be a munkálatok

Veszprém - Megkezdődnek a folytatódó belvárosi rehabilitáció kivitelezési munkálatai hétfőn, jelentette be Porga Gyula polgármester.

Marton Attila

Kiemelte, a munkálatokat július közepéig be kell fejeznie a kivitelezőnek. A közbeszerzési eljáráson veszprémi társaság győzött. Elmondta, csütörtökön tájékoztatták a területen működő vállalkozásokat a munkálatokról. A programban megújulnak a Kossuth Lajos utca mögötti belső udvarok, a Hangvilla melletti park és a zeneiskola homlokzata, valamint az államkincstár épülete előtti terület is.

A kivitelező részéről Kuti Attila, a cég egyik ügyvezetője elmondta, a munkaterületet hétfőn veszik át, az előkészületek után kezdik el a munkát várhatóan egy-másfél héten belül. Hozzátette, több helyszínen dolgoznak majd egyszerre, és mivel forgalmas helyekről van szó, nagyon igyekeznek, hogy minél kevesebb fennakadással járjon ez a lakóknak. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a burkolatok és az utcabútorok harmonizálnak a Kossuth utca megújításával.

A fejlesztés részleteit Porga Gyula ismertette. A beruházás során megújulnak a Fortuna, a Sarolta és Gizella udvarok, amelyek új burkolatot kapnak, felújítják a lépcsőket, a rámpákat és a támfalakat is. A Hangvilla melletti parkban átépítik a gyalogos felületeket, padokat és hulladékgyűjtőket helyeznek ki, valamint megújulnak a zöldfelületek, továbbá térfigyelő-rendszert is kiépítenek. A Budapest út 4. szám alatti irodaházak (OTP, Magyar Államkincstár) előtti területet is rendbe hozzák: átépítik a járdát, felújítják a támfalakat és a zöldterületeket, utcabútorokat helyeznek ki, és itt ugyancsak kiépítik a térfigyelő-rendszert.

A beruházásban megújul a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola külseje. A részleges rekonstrukció az épület eredeti homlokzatának visszaállítását célozza. Cserélik a külső nyílászárókat, a keleti falak vízszigetelését is elvégzik, valamint a nagyterem természetes megvilágítását biztosító felülvilágítókat is elhelyeznek.

A Jutasi út Cserhát lakótelephez közel eső nyugati oldalán lévő támfalat és lépcsőt szintén felújítják, továbbá megújul a Kossuth Lajos utca 21. alatti társasház mögötti terület. Itt felújítják a hulladéktároló szigeteket, átépítik a járdát és a támfalakat, korszerűsítik a térvilágítást, és elhelyeznek utcabútorokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!