Veszprém

2014.11.14. 11:23

Pályaválasztási kiállítás Veszprémben

Veszprém – Négy megye összesen 54 intézménye mutatkozott be a pénteken a Veszprém Arénában megnyílt pályaválasztási kiállításon.

Tremmer Tamás

A kormány számára fontos a szakképzés. A jó szakember felbecsülhetetlen, mondta Takács Szabolcs, amikor megnyitotta a pályaválasztási kiállítást pénteken a Veszprém Arénában. A kormánymegbízott ugyanakkor hozzátette, egyre nehezebb megtalálni az utat, éppen ezért egyre nagyobb felelősséggel jár a helyes irány megtalálása. A jó döntés viszont alapja lehet a sikeres életnek.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja minden évben megszervezi pályaválasztási kiállításait. A rendezvény segítséget nyújt a pálya-, szakma- és iskolaválasztás előtt álló alapfokú oktatási intézmények tanulóinak és szüleiknek a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő, helyes pályadöntés meghozatalában. A gyakorlati képzést biztosító cégek külön standokon színvonalas bemutatókkal segítik a fiatalok szakmaválasztását.

 

Porga Gyula, Veszprém polgármestere köszöntőjében jelezte, gyakorló szülőként tudja, milyen fontos és nehéz döntés előtt áll egy nyolcadikos diák. Szerinte a helyes irány megtalálása a család számára is fontos.

A pályaválasztási kiállításhoz a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is csatlakozott, amely ez idő alatt szakmabemutatókat szervezett. A rendezvényeken gyakorló szakemberek külön standokon látványos, gyakorlatias tevékenységek keretében mutatnak be 12 féle szakmát, miközben a tanulók maguk is kipróbálhatják a tevékenységeket és választ kaphatnak kérdéseikre.

A rendezvény ideje alatt tanácsadó munkatársak tájékoztatják az érdeklődő tanulókat, tanárokat és szülőket a szakmatanulás fontosságáról, a szakképző iskolák által indítandó képzésekről, a hiányszakmákról, a tanulószerződéssel járó díjazásról és a minősített gyakorlati képzőhelyekről.

Az eseményen szakmai fórumok is zajlanak, ahol a hiány szakképesítések képzési mutatóiról, a szakmaválasztás fontosságáról, a gyakorlati oktatás erősítéséről is szó van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!