Veszprém

2017.06.21. 19:19

10 éve örömzene hangulatban

Veszprém - Megalakulásának 10 éves évfordulóját ünnepelte a minap a Betty és Barátai Speciális Népzenei csoport az AGÓRA-ban. A speciális igényű felnőttekből és kísérőikből, segítőikből álló zenei csoport jubileumi gálaműsorral örvendeztette meg a közönséget.

Jákói Bernadett

A speciális igényű tagok egy évtizede gyakorolnak heti egy alkalommal népzenei hangszereken a művelődési központban, ritmuskísérettel dolgozzák fel a magyar népdalkincs legszebb dalait. A csoport tíz éve a Városi Művelődési Központ keretén belül működik, helyi támogatói a mai Veszprém AGÓRA, próbáikat, foglalkozásaikat is ott tartják heti rendszerességgel. A rendezvényt is az intézmény vezetője, Neveda Amália köszöntötte.

A speciális zenei csoport tagjai együtt szelték fel az ünnepi tortát
Ffotó: Jákói Bernadett

A jubileumi műsorukban az örömzene hangulatban előadott magyar népdalcsokor mellett vidám moldvai dallamokat és bakonyi népdalokat, megzenésített irodalmi verseket is játszottak. A több éve népszerű Vendéghívogató sorozatukban közreműködő előadókat láttak vendégül, akik a gálán egy-egy vidám műsorszámmal kedveskedtek az ünneplő zenéldéseknek. Így Dominek Anna színésznő, Kruppa-Jakab Éva népdalénekes, a Táborállás Daloskör Bojnécz Gábor vezetésével, valamint az est meglepetés vendége, Kóródi Anikó, az opera nagykövete , operaénekes is üdvözölte a tíz éves speciális népzenei csoportot. A vidám hangulatú délután vendéglátását a veszprémi Önkormányzat képviseletében Némedi Lajos alpolgármester, valamint Ovádi Péter biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!