Jegyzet - A kihagyott ziccer

2017. június 18., 09:00 szerző: Donát Tamás
komment
Kevés olyan szerencsés edző van, mint Javier Sabate.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A Telekom Veszprém most elköszönő szakvezetője ugyanis öt évvel ezelőtt Carlos Ortéga barátjaként és segítőjeként érkezett a királynék városába. És ha egy kicsit jobban megértette, elfogadta volna mások segítségét és tanácsait, ma ünnepelt, Bajnokok Ligája nyertes, igazi sztáredző lehetne. De nem ezt tette.

A ráruházott hatalom sajnos az ő személyiségét is rossz irányba befolyásolta. Engem nem is annyira a mérkőzések utáni sajtótájékoztatókon tett kiszólásai zavartak az újságíró kollégák felé. Bár kétségtelen, ha ezt hazájában, vagy mondjuk Németországban teszi így, az ottani médiumok képviselői „szétszedték” volna.

Igazán inkább az emberi oldala zavart a viselkedésében. Xabi ugyanis zseniálisan megérezte, hogy nincs felette szakmai kontroll, ezért aztán azt tehet, amit akart. Erre talán a legjobb példa, ahogy elbánt Marko Kopljárral. Egy olyan balkezes átlövő klasszissal, akit ha nem „éget” egy szezonon át, talán most BL-győztes a Veszprém! Mind ezt azért tette, mert nem ő hozta, nem ő kérte a keretbe. Egyszerű, pitiáner bosszú. Még hosszan lehetne sorolni a névsort, akiket vérig sértett, megbántott, mert tudta, hogy érinthetetlen az idény végéig.

Az, hogy a klubigazgatóval, a felettesével, Nikola Eklemoviccsal milyen volt a kapcsolata, arra leginkább a szegedi csarnokban történtek tudnának hiteles választ adni a megnyert bajnoki döntőt követően. Egyébként elég volt csak nézni a mérkőzések időkéréseit. Nagyon beszédesek voltak a közeli képek. A játékosok arcára volt minden írva, hogy mit gondolnak. Pedig csak nekik köszönhette, hogy majdnem a csúcsra ért. A világ egyik legerősebb keretével dolgozhatott. Olyan sztárokkal, akikkel már sohasem lesz együtt.

Javier Sabate kihagyott két ziccert Veszprémben! Vajon lesz e neki még egy valahol? Én kívánom neki, hogy legyen...

Donát Tamás

2017. június 18., 09:00 szerző: Donát Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...