Vaszar

2016.09.20. 05:43

IV. Szüreti mulatság Vaszaron

Szeptember 17-én szombaton 4. alkalommal került megrendezésre Vaszaron a szüreti felvonulás.

Civil Tudósítónktól

A falu egyik legnagyobb rendezvényén közel 100 beöltöző vonult végig az utcákon és szórakoztatta a lakosságot. Az emberek 10 órakor indultak a Művelődési Ház elől. A két főszervező Papp Jánosné és Kalmár Csaba boronálta össze a falu apraját és nagyját. Neves fellépők tették színesebbé a felvonulást. Itt voltak a Vadvirág Néptáncegyüttes, a mihályházi Rezeda Néptáncegyüttes, akik táncaikkal , nótáikkal szórakoztatták a népet. Énekelt a vaszari asszonykórus, durrogtattak a Bakonyi Betyárok, dobolt, valamint zászlót forgatott a Fresco Bello csoport. Bor folyt a csapból és persze itt voltak a Somlói Borlovagok is. Kb 8 km-es útszakaszt tettek meg a felvonulók saját lábon. A kisgyerekeket és az idősebbeket Nosztalgia vonat és lovaskocsik szállították. A színes karneváli forgatagot 3 megállóhelyen vendégelték meg a falu asszonyai , házi készítésű finomságokkal. A felsorolhatatlan támogatók tették a karnevált színvonalassá. Az emberek, a falu lakosságának összefogása példaértékű volt! Aki amiben tudott segített.

A menet délután 14.00 órára ért a Kultúrházba, ahol Tóth Tünde ,valamint Hollenczer Anita énekes, a csikvándi asszonyok és Radnai Zoltán hangtechnikus szórakoztatta a közönséget. Az elfáradt szüreti felvonulókat a helyi Vadásztársaság és segítőik várták finom ebéddel.

Immáron 2. alkalommal rendezték meg az „Én Portám a legtökösebb ” elnevezésű versenyt is. Több mint 30 ház elé ültették ki a lakosok a saját készítésű bábujaikat, saját termelésű szebbnél-szebb tökeiket, és minden olyan dolgot ami egy kicsit szebbé, egyedibbé teszi a portájukat, az utcafrontjukat. Este 19.00 órakor eredményhirdetés következett, mely során értékesebbnél-értékesebb nyereményeket kaphattak a benevező családok – persze ezt a sok környékbeli támogató vállalkozónak köszönhetően. 1. helyezést Enyingi Szabolcs és családja érte el.
Este 20.00-kor megtelt a Művelődési Ház. A színpadon Kaczor Feri nótáztatta meg a népet és rajongói táborát! Este – aki még bírta – bállal zárta le ezt a fergeteges mulatságot!

Köszönet a falu lakossága nevében a két főszervezőnek a fáradozásaikat!

Hajrá! Kívánunk jövőre is hasonlóan jó hangulatú és színvonalú felvonulást! Gratulálunk!

Kovácsné Bea

Címkék#olvasói

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!