Várpalota

2016.10.24. 19:35

Száznegyven éves a Nepomuki iskola

Várpalota - Száznegyven éves a Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola. Az évfordulót egyhetes rendezvénysorozattal ünnepelték.

Balla Emőke

Az intézményben 1876 őszén kezdődött a tanítás. A különböző programokkal ennek állítottak emléket, azzal a nem titkolt a céllal, hogy a
diákok összetartozását erősítse, a múlt tiszteletére tanítsa. A diákok egykor itt tanuló, mára közismertté vált emberekkel találkozhattak. Rendhagyó órát tartott Szalai Mariann, Wolf Szilvia, Dezső Anita, Sztanke József, Pátkai Anna, Csaba Mercédesz, Bartók Judit, Nátrán Albin, Mészáros Imréné, Szabó Pál Csaba és Stéber Zsolt.

Az ünnepi műsort az iskola minden tanulója megnézte
Fotó: Nagy Lajos

Kiállítás nyílt az egykor az intézményben tanító vagy rajztanárrá lett diákok, illetve művésztanítványok képeiből. A hét zárónapján iskolatörténeti vetélkedő, táncház várta a gyerekeket. Az ünnepi műsorra a szülőket is meghívták, főként azokat, akik valaha ide (Zárda iskola, 2. Számú Általános Iskola, Zrínyi Ilona Általános Iskola) jártak vagy itt dolgoztak. Ünnepi beszédet mondott Juhosné Vavró Zsuzsanna igazgató, felolvasták az egykori diákok visszaemlékezéseit, a gyerekek iskolájukról írt verseit. Emléktáblát avattak, majd ünnepi szentmisét tartottak Márfi Gyula érsek celebrálásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!