Várpalota

2015.05.31. 16:36

Vadászok gyermeknapja a Thury-várnál

Várpalota - Rendhagyó, vadásztalálkozóval és főzőversennyel egybekötött gyermeknapra várták az érdeklődőket vasárnap a Thury-várnál.

Szabó Péter Dániel

Már vasárnap délelőtt tucatnyi bográcsban készültek a finomságok a Thury-vár mellett, ahol a megye vadásztársaságai és erdőgazdaságai mellett a helyi önkormányzat, a várpalotai járási hivatal és az MH Bakony Harckiképző Központ csapata is ízletes vadételt készített, s kínált ebédidőben a látogatóknak a nap folyamán.

Persze nemcsak az ételekről szólt minden vasárnap Várpalota központjában. Mint minden rendes gyermeknapon, itt is a legfiatalabb korosztálynak szóló programok vitték a prímet. Bárki ingyenesen használhatta a bálna csúszdát, az óriás trambulint és az utazó vidámpark minden elemét, közben pedig kirakodóvásár, solymász és vadászkutyás bemutató, valamint színpadi előadások szórakoztatták a nagyérdeműt.

Pálffy László ízletes vaddisznóragut és bakonyi pandúrlevest is készített a vadász gyermeknapon. Nagy sikere volt az étkeknek. Fotó: Szabó Péter Dániel

A látványos műsorral érkező helyi tánccsoportok és sportolók mellett a Szegedi Miniszínház a Róka rudi című darabot adta elő, Mészáros János Elek ebédidőben énekelt, de a Katicabogárka Énekegyüttes és a fiatal énekes, Benji is nagy sikert aratott.

A több ezer érdeklődőt vonzó nap méltó zárásaként a Thury-vár előtt felállított színpadon a Dzsungel könyve musicalt láthatta a közönség a Sziget Színház előadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!