Várpalota

2017.03.27. 18:21

Táblavadászok akcióban

Várpalota- Táblavadász közlekedési akciót hirdet a járás településein a Várpalotai Rendőrkapitányság, hogy a figyelmes sofőrök segítségével kerüljenek ki a forgalomból az értelmüket vesztett közlekedési táblák.

Szabó Péter Dániel

Az észrevételeket elektronikus levélben várják.Az autósok és motorosok észrevételeikkel segíthetnek felderíteni a problémákat. Hatóságnak és közlekedőknek közös érdeke mindez, ugyanis az egyes utaknak más-más szerv a kezelője, s nekik kell gondoskodniuk arról, hogy közútjaink biztonságos közlekedésre alkalmasak legyenek - áll a szerkesztőségünknek átküldött rendőrségi közleményben.

A napi közlekedés során észlelt, útépítést követően kint maradt táblákra, a megrongálódott, felismerhetetlenségig elkopott jelzőtáblákra, a közúti közlekedés biztonságát veszélyeztető forgalmi helyzetekre, területekre, a növényzet által takart közúti jelzésekre vonatkozó észrevételeket - lehetőség szerint fényképpel dokumentálva - a be-azonosítható pontos helyszín megjelölésével április végéig elektronikus levélben várja a Várpalotai Rendőrkapitányság.

Két évvel ezelőtt Inotán is lakossági bejelentést követően cserélték le a közlekedési táblát. Képünkön Molnár László rendőr főtörzszászlós és Régi Károly rendőr törzszászlós a helyszínen Fotó: Szabó Péter Dániel

Ígérik, a társszervekkel együttműködve valamennyi bejelentést megvizsgálják, és szükség esetén javaslatot tesznek a táblák módosítására, kihelyezésére vagy eltávolítására. A Várpalotai Rendőrkapitányság a balesetek számának csökkentéséhez, a biztonságosabb közlekedési környezet kialakításához ezzel a kampánnyal is igyekszik hozzájárulni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!