Várpalota

2016.03.20. 18:04

Nem lehet mindenki Palvin Barbara - Stílusterápia Lakatos Márkkal a Thury-várban

Várpalota - Nincs mese, el kell fogadnunk magunkat egy olyan környezetben, ahol folyton-folyvást el akarják hitetni velünk: valaki jobb nálunk.

Szabó Péter Dániel

Lakatos Már stylist mondta el mindezt a napokban a Thury-várban, ahol Stílusterápia címmel tartott interaktív előadást az érdeklődőknek. Akik döntő többségben hölgyek voltak, habár, ismerve az ország stílustanácsadójának is bátran nevezhető Márk televíziós átváltoztató műsorait, nem meglepő, hogy a palotai férfiak nem taposták egymás lábát a belépőjegyekért kapkodva. Nem úgy a hölgyek! Tinédzserek és középkorúak, húszas éveik derekán járó nők és csinos nagymamák egyaránt feltűntek a vár szépen megtelt Thury-termében.

A középkori épület az előadót is megihlette, aki a régmúltból indította rendhagyó terápiáját.

– Amíg a középkorban alig, talán csak a templomokban láttak képeket az emberek, addig ma már naponta százszámra jönnek velünk szembe, köztük sok ezernyi divatfotó is. A cél egyértelmű: el akarják hitetni velünk, hogy mitől leszünk tökéletesek, hogy mitől leszünk mi is Palvin Barbarák. Sajnos azonban nem lehet mindenki Palvin Barbi. Nincs mese, el kell fogadnunk magunkat, még ha nehezen is megy – mondta el Lakatos Márk, aki szerint mindenkinek érdemes a stílusával foglalkozni.

Lakatos Márk stylist szerint mindenkinek meg kell találnia önmagát, a saját stílusát (Fotó: Szabó Péter Dániel)

- Az egész arról szól, hogyan találjuk ki magunkat. Nem lehet azonban valakire stílust szabni. A sikerhez szükség van arra, hogy az adott ember megtalálja önmagát. El kell érni oda, hogy azt mutassuk magunkból a világnak, amit igaznak vélünk. Ettől lesz a stílusunk őszinte és személyes, a divatirányzatoktól függetlenül – jegyezte meg a stylist, egyben felhívta a figyelmet a veszélyekre is. – Ha nem az egyéniségünkhöz illő külsőt választunk, akkor könnyen úgy tűnhet, mintha jelmezt viselnénk.

Lakatos Márk leszögezte: ha tetszik, ha nem, a stílusunkkal beszélünk magunkról a külvilágnak. Egy ismeretlen ember az első hatást a külsejével teszi a másikra, ezért sem mindegy, mit viselünk. Az öltözködés a stylist szerint „egy olyan nyelv, amit meg kell tanulni beszélni, s az sem baj, ha dadogunk egy kicsit az elején”.

– A legfontosabb szabály, hogy egy fokkal jobban érezzük magunkat a ruhánkban, mint ha nem lenne rajtunk. Ha ez megvan, már jó úton járunk – jegyezte meg nevetve Lakatos Márk, aki a szabályok felrúgására, bevett szokásaik megváltoztatására buzdította a hölgyeket. Yves Saint Laurent-t idézve csak annyit mondott: a legfontosabb egy ruhában a nő, aki viseli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!