Várpalota

2015.08.03. 16:46

Sepsibükszádi zenészek érkeztek Várpalotára

Várpalota - A Sepsibükszádi Fúvószenekart és a település képviselőit látta vendégül a közelmúltban a Honvédség és Társadalom Baráti Kör (HTBK) várpalotai szervezete.

Szabó Péter Dániel

A 2001-ben alakult civil szervezet tavaly vette fel a kapcsolatot sepsibükszádi ifjúsági szervezettel (BIFISZ), mivel mindkét félnek hasonló célok találhatóak az alapszabályában, mondta el kérdésünkre Nesó Sándorné, a HTBK titkára.

– Az erdélyi településen örömmel fogadták a megkeresésünket, s a 16 fős fúvószenekar mellett a helyi képviselők is ellátogattak Várpalotára. A zenekar a Thury-várban tartott ünnepségen, a Trianon Múzeum legújabb kiállításának megnyitóján és a pákozdi katonai emlékparkban is nagy sikerű koncertet adott – mondta el a titkár, aki hozzátette, a szépen induló kapcsolatot tovább folytatnák, hiszen mindkét részről igény van rá.

A Sepsibükszádi Fúvószenekar koncertje a várpalotai várban (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A HTBK egyébként aktívan részt vesz a Lőterek veszélyforrásai című diákoknak szóló prevenciós előadássorozatban is.

Munkájuk elismertségét jól példázza, hogy a honvédelem napján a budapesti Stefánia-palotában tartott ünnepségen a Honvédelemért kitüntető cím II. fokozatát vehette át Szabó István nyugállomány alezredes, a HTBK várpalotai szervezetének elnöke.

Címkék#várpalota

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!