Várpalota

2016.12.05. 17:45

Mesemondó verseny a Nepomuki iskolában

Várpalota - A Nepomuki iskola vendége volt Kóka Rozália Magyar Örökség díjas mesemondó, énekes, aki az iskolai mesemondó versenyen zsűrizett.

Balla Emőke

Többéves hagyomány, hogy a Nepomuki Szent János Római Katolikus Iskolában mesemondó versenyt rendeznek alsó tagozatos kisdiákoknak. Az idei rendezvényen kilenc mesélő vett részt. A szépszámú közönség érdeklődéssel hallgatta Kóka Rozáliát, akit a zsűri elnökének hívtak meg a szervezők. A Magyar Örökség díjas mesemondó, népdal- és népmesegyűjtő, népdalénekes, néprajzkutató, újságíró, író, a népművészet mestere maga is mesét mondott, majd a legkisebbek álltak színpadra.

A szépszámú közönség érdeklődéssel hallgatta Kóka Rozáliát Fotó: Balogh Ákos

A múlt pénteken rendezett városi mesemondó versenyen Németh Kornél 2. osztályos és Kulig Vivien 4. osztályos tanuló képviselte a Nepomuki iskolát. A városi versenyen Németh Kornél első, Kulig Vivien második helyezett lett, tájékoztatott Juhosné Vavró Zsuzsanna, a Nepomuki iskola intézményvezetője.

A kistérségi és városi mesemondó versenyt a Thury-vár Nonprofit Kft. szervezte. Idén a Thury György-emlékévhez kapcsolódó mesékkel lehetett nevezni. A történeteknek bátorságról, vitézségről, katonákról és oroszlánról kellett szólniuk. A közönség lelkesen figyelte az ifjú mesemondókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!