Várpalota

2015.10.13. 18:35

Menekültkérdés: a testvérvárosban nem értik a módszert

Várpalota – Elítélik Paolo Obomoni olasz polgármester vádaskodó levelét a Borgo San Lorenzói civilek, s Várpalota, illetve Talabér Márta mellett állnak.

Szabó Péter Dániel

A múlt héten számoltunk be arról, hogy Paolo Obomoni, Várpalota olasz testvérvárosának, Borgo San Lorenzonak a polgármestere Talabér Márta várpalotai polgármesternek küldött levelében élesen kritizálta a magyar kormány határvédelmi tevékenységét, s számon kérte a magyar település vezetőjét, aki válaszlevélben nehezményezte olasz kollégája vádaskodó stílusát. – Több olasz civil, s egy vendégházat üzemeltető vállalkozó is megkeresett, s támogatásukról biztosítottak. Elmondták, maximálisan egyetértenek velem abban, hogy két település testvérvárosi kapcsolatában nincs helye a nagypolitikának, főképp olyan stílusban, ahogy azt Paolo Obomoni tette – mondta el kérdésünkre Talabér Márta. A polgármester megjegyezte, az is bántotta az olaszokat, hogy amíg a Magyarországra küldött levél tucatnyi internetes portálon megjelent, addig az egyébként olasz nyelven küldött választ nem olvashatták sehol. Hozzátette, továbbra is számol a Borgo San Lorenzói kapcsolattal, a helyiek állásfoglalása is megerősítette ebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!