Várpalota

2015.05.25. 11:22

Megvédik a hazát - Ünnepeltek a kiképző központ katonái

Veszprém, Várpalota - A mai katonák már nem az 1848/49-es szabadságharchoz hasonló csatákat vívják. Szolgálatuk mégsem könnyű, sőt, igazán embert próbáló.

Szabó Péter Dániel

Oszlánszki Béla alezredes, az MH Bakony Harckiképző Központ parancsnok-helyettese mondta el mindezt a honvédelem napja alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen a várpalotai Thury-vár udvarán.

- A hadszíntér áthelyeződött, ma már határainkon kívül, szövetséges kötelékekben kell védeni a békét és a biztonságot. Nehéz a dolga a katonának, mondja a dal szövege. Panaszkodást mégis elvétve hallani. Közöttük élve, együtt dolgozva érhetjük meg: a katona valóban elkötelezett hivatása iránt. Nemcsak szlogen az eskünkben az életem árán is megvédem - hangsúlyozta Oszlánszki Béla, aki a Stefánia Palotában ezredessé előléptetett várpalotai parancsnok, Vokla János távollétében köszöntötte az ünnepség résztvevőit.

Oszlánszki Béla alezredes, parancsnok-helyettes beszédében hangsúlyozta: ma már határainkon kívül, szövetséges kötelékekben kell védeni a békét és a biztonságot . Szolgálatuk nem könnyű
Fotó: Szabó Péter Dániel

A katonák, az MH BHK munkáját méltatta Katona Csaba, Várpalota alpolgármestere is, aki az elismerés jeleként az önkormányzati díszoklevelet adott át Oszlánszki Bélának. A parancsnok-helyettes ezt követően elismeréseket adott át az elmúlt időszakban kiválóan teljesítő katonáknak, valamint gratulált a Magyar Honvédség központi ünnepségén az Év katonája címmel kitüntetett Filó László főtörzsőrmesternek.

Az ünnepi állománygyűlés a sepsibükszádi rezesbanda színvonalas műsorával zárult, akik a honvédség és Társadalom Baráti Kör várpalotai csoportjának közreműködésével érkeztek Magyarországra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!