Várpalota

2015.06.26. 13:17

Megvannak az idei díjazottak Várpalotán

Várpalota - A Városszépítő és -védő Egyesület kapja idén a Várpalota városért érdemérmet, Könczöl Imrének pedig posztumusz díszpolgári címet adományoz a település önkormányzata.

Szabó Péter Dániel

Zárt ajtók mögött döntött erről Várpalota képviselő-testülete. A napokban tartott rendkívüli ülés utolsó napirendi pontjaként tárgyaltak a városatyák az idei városi kitüntetésekről. Talabér Márta polgármester kérdésünkre elmondta, az önkormányzat posztumusz díszpolgári címet adományoz Könczöl Imrének, a városi könyvtár néhai vezetőjének, a Várpalota városért érdemérmet pedig idén a Városszépítő és -védő Egyesület kapja. Thuri-díjat Simon Lászlóné és Koska János pedagógusok, valamint Konta László fotográfus vehet majd át szeptemberben a XXX. Várpalotai Napok ünnepségsorozaton.

A Bardócz Endre-nívódíjat Tósokiné Török Viktóra zongoratanárnő, az Eötvös Pál-nívódíjat Schwarcz Róbert, a Főnix Dojo Klub vezetője, a Mezei István-nívódíjat pedig Lukács-Nyakas Diána polgármesteri referens kapja. Szabó Margit nyugalmazott körzeti orvos Rutsek Pál-nívódíj, Bebesi István, a Bakony Volán nyugalmazott igazgatója pedig Waldstein János-nívódíj kitüntetésben részesül. A képviselő-testület emlékérmét idén Szabó Szilvia énekművész, valamint a várpalotai mentőállomás közössége kapja. Az idén alapított Jó ember-díjat Holler Józsefné, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Várpalotai Csoportjának tagja, míg az Inotáért-díjat Kiss Julianna, az Inotai Közösségi Ház nyugdíjas klubjának vezetője és Koczka Sándorné, az Inotai Erőmű Nyugdíjas Klub vezetője veheti majd át szeptemberben.

Az utcanév módosításokat is újra napirendre vette az önkormányzat. Vita nélkül döntöttek arról, hogy 2015. szeptember 1-től a Bokányi Dezső utca új neve Szent Borbála utca legyen. Az ügyben az ott lakók véleményét is kikérték, ők határoztak úgy, hogy a bányászok védőszentje legyen az utca névadója.

Orosz László és Petrovics László, a városszépítők elnöke egy önkéntes programon az Alsóvárosi temetőben. Idén a civil szervezet kapja a város érdemérmét. Fotó: Szabó Péter Dániel

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!