Várpalota

2015.09.02. 16:59

Lélekkel telt életmű - Album és kiállítás Szelestey László tiszteletére

Várpalota - Az életművet bemutató képes albummal és emlékkiállítással tiszteleg a város önkormányzata Szelestey László festőművész munkássága előtt.

Szabó Péter Dániel

A XXX. Várpalotai napok kiemelt művészeti programjaként a napokban mutatták be a Thury-várban a Szelestey László életét és festői munkásságát felidéző impozáns kötetet. – Szelestey László a várostörténet és a palotai művészeti élet kiemelkedő alakja, akinek emlékét 2001 óta a róla elnevezett kulturális nívódíjjal is őrzi a település – mondta el a bemutatón köszöntőjében a fiatalon elhunyt művészt méltatva Talabér Márta polgármester. A kötetet és Szelestey László életpályáját a kötet szerkesztője, Sárváriné Rieder Zsuzsanna mutatta be a Thury-termet teljesen megtöltő közönségnek.

Szelestey László több mint 70 festményét és grafikáját láthatja a közönség az emlékkiállításon (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Elmondta, sajátos alkotásai összetéveszthetetlenek, egyéni látásmódja és színvilága alapján művei azonnal felismerhetők. – A képein ábrázolt letisztult szépség alapján nyilvánvaló, milyen is volt ő. Lélekkel telt életművének darabjai mély és tiszta érzelmi világának visszhangjai.

A bemutatóval együtt nyílt kiállításon hetvennél is több festményt és a művészeti hagyatékból előkerült grafikát láthatnak az érdeklődők a vár rendezvénytermében, köztük az Aszály című utolsó, sajnos befejezetlen alkotást is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!