Várpalota

2016.07.25. 20:35

Korszerűsítik az utat

Várpalota - Mintegy 600 millió forintból megújul a 8-as számú főútvonal várost átszelő szakasza. Öt kilométer hosszban kapott új burkolatot a főút.

Tremmer Tamás

A városban közlekedőknek több héten át csak a kellemetlenség jutott: a 8-as számú főútvonal várost átszelő szakasza teljesen megújul, és a kivitelezési munkák ideje alatt többször forgalomkorlátozás lassította a haladást. Mindez azonban megérte a pillanatnyi kellemetlenséget, az autósok napokon belül birtokba vehetik a teljesen megújult útszakaszt.

A pálya ezen része erősen nyomvályús, felülete egyenetlen, burkolata rossz állapotban volt Fotó: Penovác Károly

Velkei Lillától, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetőjétől megtudtuk, az érintett szakasz erősen nyomvályús, felülete egyenetlen, burkolata rossz állapotban volt. A projekt a Komplex útfelújítási program keretén belül valósul meg. A felújítást mintegy öt kilométer hosszon végzi a kivitelező, ennek során egy és kettő réteg méretezett burkolaterősítés készül, az érintett szegélyek, vízelvezetés javításával, új burkolati jelek és forgalomtechnikai eszközök készítésével.

A munkaterületet május 17-én vették át a kivitelezők, s a jó tempójú munkavégzésnek köszönhetően a műszaki átadás augusztusában várható. A beruházás összköltsége bruttó 600 millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!