Várpalota

2016.02.07. 18:34

Kamaszokból felnőttek - Szalagot kaptak a Faller szakképző végzősei

Várpalota - Több mint 150 diák kapta meg a végzősöknek járó kék szalagot a Faller Jenő Szakképző Iskola és Kollégium szalagavató ünnepségén a Gál Gyula Városi Sportcsarnokban.

Szabó Péter Dániel

– Három, négy, vagy akár hat esztendeje, a kamaszkor kezdetén érkeztetek iskolánkba, most pedig felnőttként léptek ki a falai közül – üdvözölte a 152 végzős szakközépiskolás és szakiskolás diákot Tóth Kálmán, a Faller szakképző igazgatója, aki beszédében felidézte a szalagavató ünnepség Sopronból indult hagyományát is.

A folytatásban a végzős diákok nyitótáncának tapsolhatott a városi sportcsarnokot megtöltő publikum. A Lőrincz Máté által betanított koreográfia előadása után a részt vevő nebulók közös táncra invitálták szeretteiket, így mondva köszönetet az elmúlt évek támogatásáért.

A hagyományoknak megfelelően az alsóbb évfolyamos tanulók ezúttal is kulturális műsorral kedveskedtek iskolából távozó diáktársaiknak. A Duende színjátszó kör készülő versenydarabjából, a Szentivánéji álomból adott elő részleteket, Schlemmer Zoltán örökbecsű dalokat énekelt, Rács Richárd pedig szintetizátoron játszott a közönségnek. Az alsóbb éves diákok nevében Hamar Kinga kívánt sok sikert a záróvizsga előtt álló végzősöknek, míg a búcsúzó osztályok képviseletében Bense Dávid köszönt el az iskolától. Az ünnepség a szalagok feltűzésével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!