Várpalota

2017.06.12. 18:15

Ismert Lohonyai-dalok

VÁRPALOTA Az esővel fenyegető időjárás ellenére közel félszázan látogattak ki Inotára, hogy meghallgassák Lohonyai Zoltán dalszerző, gitáros, énekesnek a Hidasházban adott koncertjét.

Szabó Péter Dániel

Idén harmadszor nyitotta ki kapuját a Hidasház Inotán. Ez alkalommal Lohonyai Zoltán, a város ismert zenésze volt a porta vendége. Önálló estjének egy régi dal nyomán a Tekintet nélkül címet adta.

A koncerten a közismert Lohonyai-dalok mellett elhangzottak újabb szerzemények, illetve olyanok is, amelyekre már kevesen emlékeznek. A szólófellépésektől hosszabb időre búcsúzó dalszerző előadásának végén Körmöczi Judittal közösen énekelte el a Fejes Endre Hazudós című novellájából készült darab egyik betétdalát.

Lohonyai Zoltán dalszerző és előadó Fotó: Szabó Péter Dániel

Az este folyamán felcsendülő darabok azokat az időket idézték, amikor még a dalszerző útkeresése zajlott, amikor még az abban a korban divatos polbeat műfaja borzolta a kedélyeket. Bár a dalok szerzője saját bevallása szerint a lírai hangvételt kedveli, pályafutása során gyakran érték olyan hatások, melyeknek hangulatát, a benne feltárt érzelmeket nem lehetett parlagon hagyni. Az események kiváltotta érzelmek még most, évtizedek távlatából is ott lüktetnek a dalokban, melyeket hallhatott a közönség.

Az előadás zárásaként újra megelevenedtek a Bűvölő együttest idéző emlékek, amikor az akkor énekelt néhány dalt adta elő Lohonyai Zoltán és Körmöczi Judit, miközben a nézőtéren foglalt helyet a zenekar egykori tagja, Dunai László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!