Várpalota

2015.05.13. 09:55

Határozatban követeli az önkormányzat, hogy állítsák le az azbeszt tartalmú hulladék szállítását Várpalotára

A várpalotai önkormányzat határozatban szólítja fel a megbízó Pest Megyei Kormányhivatalt, hogy azonnal állíttassa le az azbeszt tartalmú hulladék elhelyezését az inotai lerakóban.

Szabó Péter Dániel

Több mint négy órán át tartott a várpalotai képviselő-testület szerdai rendkívüli ülése, amelynek fő témája az azbeszt tartalmú hulladék Inotára szállítása volt. A városatyák meghallgatták a megbízó Pest Megyei Kormányhivatal vezetőjét, illetve az engedélyt kiadó Fejér Megyei Kormányhivatal vezetőjét és munkatársait, de ott volt az ülésen Szűcs Károly, a lerakót üzemeltető Partner Depónia Kft. ügyvezetője is.

A több órás parázs vita után zárt ülésen hozott önkormányzati határozatot a képviselő-testület, tájékoztatta lapunkat Talabér Márta polgármester. Ebben felszólítják a Pest Megyei Kormányhivatalt, hogy azonnali hatállyal állítsa le az azbeszt tartalmú építési hulladék beszállítását az inotai lerakóba. Az önkormányzat egyben követeli, hogy a Fejér Megyei Kormányhivatal jogszabálysértés miatt vonja vissza az egységes környezethasználati engedély módosítása tárgyában meghozott  2015. március 13-i határozatát, ami lehetővé tette az azbeszt tartalmú anyag elhelyezését Inotán. Egyben kérik, hogy a kormányhivatal folytasson le új eljárást, s ügyfélként a kezdetektől vonja be a várpalotai önkormányzatot.

 

 

 

Előzmények:

Várpalotai azbeszt-ügy: rendkívüli ülést tart a képviselő-testület

Azbeszttartalmú veszélyes anyagot szállítanak az inotai hulladéklerakóba

Inotai azbeszt-ügy: a kormányhivatal szerint nincs ok az aggodalomra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!