Flashmob a koraszülött babák támogatására Várpalotán is

2017. május 19., 16:16 szerző: Szabó Péter Dániel
komment
VÁRPALOTA A flashmob része volt egy adománygyűjtés is. Az összegyűlt összeget az ország különböző pontjain lévő kórházakban működő Perinatális Intenzív Centrumoknak ajánlották fel.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Minden tizedik baba koraszülött és kiemelt segítségre szorul, hogy ugyanolyan esélyekkel indulhasson, mint időben érkezett társai. Az ő támogatásukra a Kangatraining Magyarország és a Korábban Érkeztem Alapítvány országos flashmobot hirdetett meg. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakoztak a várpalotai „kangások” a Dísz téren. - Az országban 19 helyszínen tartottak ugyanebben az időben flashmobot, amellyel elsősorban a kengurumódszert szerettük volna népszerűsíteni - mondta kérdésünkre Gunther-Nyitrai Krisztina kangatréner, aki hozzátette, a kutatások szerint a kengurumódszert alkalmazó anyák pozitívabban viszonyulnak csecsemőikhez. Alkalmazásakor a csecsemő életfunkciói stabilabbak, jobb az oxigén-ellátottsága, stabilabb a pulzusa, s kevesebb stresszjelet produkál, mint akit az anyjától eltávolítva gondoznak.

A kangás csapat Gunther-Nyitrai Kriszta (középen) vezetésével a várpalotai Dísz téren   Fotó: Szabó Péter Dániel

A Kangatraining Magyarország naponta kapcsolatba kerül koraszülött babákkal. Trénereik közül többen is saját koraszülés-történettel rendelkeznek. Edzésmódszerük lényege, hogy a babák hordozóban az édesanyjukon pihennek a torna ideje alatt, kihasználva a bőrkontaktus előnyeit. Az anya illatát érezve, szívverését hallva megnyugszanak.

A flashmob része volt egy adománygyűjtés is. Az összegyűlt összeget az ország különböző pontjain lévő kórházakban működő Perinatális Intenzív Centrumoknak (PIC) ajánlották fel.

 

Szabó Péter Dániel

2017. május 19., 16:16 szerző: Szabó Péter Dániel

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...