Várpalota

2016.08.20. 17:19

Felelős családtag volt Szent István

Várpalota - Minden családba kell valaki, aki felelősséget vállal a döntésekért és jó irányba viszi előre a többieket, ilyen volt Magyarországnak Szent István - mondta ünnepi beszédében Katona Csaba, Várpalota alpolgármestere.

Piltman-Horváth Barbara

Kifejtette, Szent István teremtette meg az ország kereszténységnek alapjait, valamint a törvények, amiket ő alkotott, azóta is alapja a mai törvénykezésnek és Alkotmánynak, elhangzott tovább az is, hogy Magyarország mindig befogadó állam volt.

Az ünnepi programot a Szent István szobor koszorúzásával vezették fel, ahol Talabér Márta polgármester, Katona Csaba alpolgármester és a helyi Fidesz valamint Jobbik pártok képviselői is fejet hajtottak. Az ünnepségen fellépett a Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola Cserregő néptáncegyüttes Rece-fice csoportja is. A kisiskolások Rába táncokat adtak elő Stéber Zsolt felkészítésével, majd Varga Miklós következett. Az énekes az István, a király népszerű magyar rockoperából adott elő dalokat a megjelentek nagy örömére. Az eseményen részt vettek családok, a kisgyermekektől a nagyszülőkig mindenki. A kisebbek Varga Miklós előadására táncoltak a színpad mellett, az idősebbek tapsolták a ritmust a néptáncosoknak, még a kurjongatásba és fütyülésbe is besegítettek az ifjaknak. Sokan a színpad mellé, a vár árnyékába húzódtak a napsütés elől, de legalább nem mosta el az eső a rendezvényt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!