Várpalota

2012.02.07. 07:55

Fel nem számolt illegális lerakó

Várpalota - A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) Mal Zrt.-nél végzett vizsgálata nyomán indult nyomozás az illegális inotai hulladéklerakó ügyében.

Munkatársainktól

A Kehi feljelentése alapján a Veszprém Megyei Főügyészség rendelte el január 30-án a nyomozást környezetkárosítás bűntette, valamint hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt - tájékoztatta lapunkat dr. Gulyás Ildikó, a megyei főügyészség szóvivője. Az inotai illegális lerakó ügyében a várpalotai rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított nyomozást, azonban úgy tudjuk, hogy az ügy  napokon belül átkerül a megyei rendőr-főkapitányságra.


 
Természetesen megkerestük a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt is. Kérdésünkre azt közölték, hogy az Inotal Kft. tevékenységét nem vizsgálták, a fent említett ellenőrzés a Magyar Alumínium Zrt. tulajdonában álló inotai hulladéklerakót érintette. Megállapították, hogy az érintett cég nem tett eleget a hatósági határozatban foglalt, a talajvizet szennyező illegális vadlerakó felszámolását előíró kötelezettségének. A környezetvédelmi hatóság ugyanakkor a határozat végrehajtása helyett újabb eljárást indított, továbbá a nem teljesített feladat elvégzéséről igazolást is kiállított  tudtuk meg dr. Bőcz Sándortól, a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal kabinetfőnökétől. 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!