Várpalota

2016.09.29. 16:10

Energetikai felújítás: Ünnepi rendezvény a Dúdoló tagóvodában

Várpalota - Szigetelték a Dúdoló tagóvodát, felújították a tetőt, nyílászárókat cseréltek. Az ünnepi rendezvényen az intézmény óvodásai adtak színes műsort.

Balla Emőke

Várpalota önkormányzata 2010 óta az óvodák felújítására, karbantartására, eszközfejlesztésre összesen 71 millió 88 ezer forintot költött. Két éve 40 millió 755 ezer forint pályázati forrásból valósult meg a Kölyökvár tagóvoda, valamint a Lurkó Kuckó Központi Óvoda nyílászáróinak cseréje és homlokzati szigetelése. Óvodaudvari és bölcsődei intézmények területén lévő játszótéri eszközök felújítására, új eszközök beszerzésére, fejlesztésére 2015-ben 18 millió forintot, idén pedig 13,5 millió forintot költ a város önkormányzata.

A Várpalotai Összevont Óvoda és Bölcsőde Dúdoló Tagóvodája 47 millió forintból újult meg. Az energetikai felújítás során az óvoda külső hőszigetelésének munkálatai, tetőfelújítása, valamint a meglévő nyílászárók cseréje valósult meg.

A projektzáró rendezvényen az óvodások adtak műsort   Fotó: Nagy Lajos

A szerdai projektzáró rendezvényen - ahol az óvodások adtak hangulatos, színes kis műsort - Campanari-Talabér Márta polgármester hangsúlyozta; az elmúlt három év alatt ez a negyedik óvoda, melyben komplex beruházást végzett el az önkormányzat. Terveik között szerepel a Szivárvány tagóvoda és bölcsőde komplex felújítása, pályázat útján, 150 millió forintból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!