Várpalota

2016.09.12. 12:22

Büszkék rájuk

Várpalota - Több kitüntetést adtak át a Várpalotai napok alkalmából, az ünnepi megnyitón.

Balla Emőke

A város Posztumusz Várpalota díszpolgára kitüntetést adományozott Matzon Frigyes szobrászművésznek. A Várpalota díszpolgára kitüntetést idén Onczay Csaba Kossuth és Liszt-díjas gordonkaművésznek ítélte oda az önkormányzat. A Várpalota Városért érdemérmet Dobszai József nyugállományú alezredes kapta.

A Bardócz Endre-nívódíjat Antalka Zsoltné gyógypedagógus, az Eötvös Pál-nívódíjat Sertsznyev László pedagógus, a Rutsek Pál-nívódíjat Horváth Sándorné nyugalmazott körzeti nővér kapta. Thury-díj kitüntetésben Kaukerné Romhányi Anikó pedagógus, Dunai László zenész-hangszerkészítő és Antal Istvánné óvodapedagógus részesült.

Várpalota önkormányzati képviselő-testületének emlékérmét Horváth István, a Loncsosi Baráti kör tagja vehette át. Jó Ember-díj kitüntetésben Krésznuszné Sághi Judit, a Frakk Állatvédő Egyesület tagja részesült. A Waldstein János-nívódíjat Blazsek István, a Péti Nitrogénművek Zrt. nyugalmazott vezérigazgatója, a Mezei István-nívódíjat Torákné Tóth Ilona, a Várpalotai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának szakügyintézője, az Inotáért-díj kitüntetést Lábas István, a Magyar Vöröskereszt Inotai Alapszervezetének alapító tagja vehette át.

A Heidrich Péter-díjat Rémai Martin kapta. Talabér Márta polgármester köszöntötte Sárváriné Rieder Zsuzsanna felnőttképzési és művelődési menedzsert, közművelődési szakértőt a Budapesten átadott Bessenyei György-díj elismerés kapcsán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!