Várpalota

2017.03.16. 18:35

A várban verseltek

Várpalota - Három korcsoportban hirdettek győztest a közelmúltban megtartott kistérségi versmondó versenyen, amelynek ezúttal is a Thury-vár adott otthont.

Szabó Péter Dániel

Hagyományosan a nemzeti ünnep előtt megtartott irodalmi versengésen ezúttal Arany János, Nemes Nagy Ágnes és Illyés Gyula verseit szavalták a fiatalok, akik nemcsak Várpalotáról, hanem a térség általános és középiskoláiból is érkeztek a várba. A legjobbak kiválasztásában ezúttal is szakmai zsűri segédkezett, amelyben Pócsik József, a Bartos Sándor Általános Iskola és Óvoda igazgatója, Csővári Zsófia Réka, a házigazda Thury-Vár Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Éltető Erzsébet, a Krúdy Gyula Városi Könyvtár munkatársa kapott helyet. Nem volt egyszerű dolguk az ítészeknek, hiszen a gyerekek jól felkészültek, szépen szavalták a költeményeket.

A felső tagozatosok között Tóth-Takács Lili lett az első Fotó: Szabó Péter Dániel

Az általános iskola alsó tagozatosai között Kürti Eszter Jázmin (Bán Aladár iskola) végzett az első helyen, a második Gáspár Tamás (Rákóczi Telepi Tagiskola), a harmadik Szakály Zorka (Pétfürdő, Horváth István iskola) lett.

A felső tagozatosok versenyében a zsűri döntése alapján Tóth-Takács Lili (Várkerti iskola) lett az első, megelőzve Pintér Laura Katát (Bán Aladár iskola) és Kása Csengét (Vásárhelyi tagiskola). Ebben a korcsoportban különdíjat érdemelt ki Vass Vivien (Berhida, Ady iskola) szavalata.

A középiskolások kategóriájában Sziránszki Klaudia (Thuri gimnázium) kapta meg az első helyezettnek járó elismerést, míg a második helyen Loridán Kitti (Faller szakképző) végzett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!